زنجان دانش Chaghozanjan.blogfa.com
1.کاردهای جداکردن استخوان:این نوع کاردها معمولاً تیغه ای به طول 5 تا 5/6 اینچ داشته و ضخامت تیغه شان بسیار کم است.در شکار بزرگ به کاردی با تیغه نسبتاً محکم و سخت و برعکس در شکار پرندگان خشک زی و خصوصاً بوقلمون به کاردی با تیغه انعطاف پذیر از این نوع (مخصوصاً استخوان)نیاز خواهید داشت.
2.کاردهای نواری کردن(فیله کردن):شبیه به کاردهای جدا کردن استخوان،تیغه ای به طول 5/6 تا 9 اینچ یا ضخامت کم داشته و باید بسیار انعطاف پذیر باشند.این کاردها برای جدا کردن گوشت های ماهی از استخوان به صورت یک تکه ایده آل هستند و به علاوه برای جداکردن پر از گوشت پرندگان نیز مورد مناسبی هستند.
3.کاردهای پوست کنی:این کاردها اختصاصاً برای (کار پر ظرافت) جدا کردن پوست حیوانات شکار شده از گوشت،بدون آسیب دیدن و خش برداشتن پوست،ساخته شده اند.تیغه های این کاردها عموماً کوتاه هستند و برای کم کردن سطح تماس تیغه با پوست و کار کردن در سطوح سفت تر،انحنای عمیقی در تیغه آنها طراحی شده است.دسته برخی از این کاردها برای راحتی کار و جلوگیری از سرخوردن دست به صورت (I) ساخته شده اند.
4.کاردهای عمومی:این کاردها همه کاره هستند و معمولاً طول تیغه آنها حدود 6 اینچ است اما می تواند در حدود 9 اینچ هم باشد.همان طور که از اسم این کاردها استنباط می شود،می توان آن ها را در خیلی جاها استفاده کرد و احتمالاً در برخی موارد کارکرد خیلی بهتری دارند.
5کاردهای دندانه دار:تیغه های دندانه دار که تحت عنوان نیم اره تلقی می شود،سطوح برندگی خیلی قوی تری دارند.اگرچه سطوح برش حاصله از آنها کامل و تمیز نیست اما در جاهایی که تیغه های بلند غیردندانه دار نتواند کار برش را پیش ببرد،تیغه های نیم اره کمک بیشتری خواهند کرد.
6.کاردهای برشی:تیغه های طراحی شده برای این کاردها معمولاً خیلی کم ضخامت بوده و پهنای اندکی دارند و طول کلی تیغه آنها 8 تا 12 اینچ است.این کاردها برای بردین و قاچ دادن منظم گوشت به قطعات خیلی نازک مفید هستند.هرقدر که این کاردها نرم تر و انعطاف پذیرتر باشند، بریدن و به دست آوردن لایه های نازک تر با آنها نیز آسان تر می شود.
7.کاردهای Caping:این کاردها به سبک خاصی طراحی شده اند که اولاً سبک بوده و کار کردن با آنها راحت تر باشد و ثانیاً بتوان از آنها در کارهای دقیق و ظریف به مدت طولانی استفاده کرد. بریدن دور گوش ها،چشم ها و بینی یک تروفه از کارهای حساس و دقیقی است که به دقت زیاد، کنترل و یک لبه خیلی تیز و حساس نیازمند است و این مراحل به کمک این کاردها بهتر انجام می گیرد.
8.ساتور:این کاردها مشخصاً دارای تیغه ای پهن و ضخیم هستند.وزن زیاد آنها سبب می شود که کار بریدن و شکستن استخوان ها،غضروف های سخت و دنده ها بهتر و سریع تر انجام بگیرد.لبه تیغ ساتور ضخیم است و به سادگی خورده نمی شود.
هر قدر وزن ساتور سنگین تر باشد کار با آن آسان تر و کنترل آن بهتر است.
فولاد52100یکی ازفولادهای پرکربن مقاوم به سایش است، اغلب برای ساخت قطعات استفاده می شود،سختی آن تا64درجه راکول سی قابل دستیابی است که به راحتی کاردهایی مانند گربر، باک را براده برداری میکند،تیزی وحفظ لبه این فولاد عالی است وکروم اندک موجود در فولادباعث مقاومت چشمگیر درمقابل خوردگی شده است. ولــــی تاران تنها سازنده چاقو دانش